U trendu

Lavrov: Primetno više realizma u stavovima Kijeva

MOSKVA – Rusija posle pregovora u Istanbulu vidi više realizma u stavu Ukrajine o statusu Krima i Donbasa, kao i o nenuklearnom statusu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Posle te runde pregovora održane u Istanbulu 29. marta videli smo pojavu realizma u stavu ukrajinske delegacije. Realizma u pogledu načina za osiguravanje bezbednosti Ukrajine. Već je i predstavnicima Kijeva postalo jasno da se bezbednosne garancije ne mogu dobiti u NATO-u i da na ulazak u NATO treba zaboraviti“, istakao je ruski ministar, prenosi Sputnjik.

U nastavku svog govora o pregovorima, Lavrov je istakao da ima više realizma u pogledu potrebe da se ugovorom obezbedi neutralni status Ukrajine, kao i njen nenuklearni status.

Kako je naveo, „u stavovima ukrajinske delegacije vidi se mnogo više realizma i u vezi sa statusom Krima i Donjecke i Luganske Narodne Republike.“

On je napomenuo da „tek treba da razumemo kako će ove nijanse realizma biti prevedene na ugovorni jezik, na papir“, navodi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar