U trendu

Lavrov u Teheranu o hitnim međunarodnim pitanjima

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov boraviće danas i sutra u radnoj poseti Teheranu, gde će razgovarati o nizu hitnih međunarodnih pitanja, saopštila je portparolka ministarstva Marija Zaharova.

„Od 22. do 23. juna ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov boraviće u radnoj poseti Teheranu na poziv ministra spoljnih poslova Islamske republike“, rekla je Zaharova danas na konferenciji za novinare, prenosi TAS S.

Ona je navela da će ruski ministar sa iranskim partnerima razmeniti mišljenja o nizu hitnih međunarodnih pitanja, uključujući situaciju oko Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA) ,nuklearnog sporazuma sa Teheranom, kao i dešavanja u Ukrajini, Siriji, Avganistanu, Transkavkazu, Jemenu i Kaspijskom moru.

„Planirani su i razgovori oko bilateralnih odnosa, pre svega o onim aspektima saradnje koji se odnose na trgovinsko-ekonomske veze u kontekstu realizacije ključnih zajedničkih projekata u energetici i transportu i mogućnostima unapređenja kulturnih i humanitarnih kontakata“, dodala je Zaharova, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.