U trendu

Lavrov: Vašington da istraži ukrajinski trag oko pranja para

Vašington treba da istraži „ukrajinski trag“, izjavio je danas ruski ministar inbostranih poslova Sergej Lavrov povodom optužbi izrečnih bivšem šefu predsedničke kampanje Donalda Trampa, Polu Manafortu za pranje novca i zaveru protiv SAD.

Kako prenosi Rojters pozivajući se na Ria Novosti, Lavrov je rekao da Kijev ima informacije o amričkim predsedničkim izborima održanim 2016. godine.

Bivšem šefu predsedničke kampanje Donalda Trampa, Polu Manafortu je određen kućni pritvor i naređeno da položi 10 miliona dolara kaucije, nakon što se izjasnio da nije kriv za pranje novca i zaveru protiv SAD.

Manafort i njegov partner Rik Gejts, kome je takođe određen kućni pritvor i kaucija od pet miliona dolara, predali su se u ponedeljak vlastima nakon što je federalni specijalni istražitelj Robert Mjuler predstavio svoje prve optužbe o ruskom mešanju u američke izbore 2016. godine, piše AFP.

Obojica su optužena u vezi sa isplatama koje su primili od bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, proruski orijentisanog.

Na pitanje o eventualnim pomilovanjima, Sekjulou je rekao da nije razgovarao sa predsednikom o tome.

„Pomilovanja nisu na stolu“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar