U trendu

Leposavić odlučio da se ne kandiduje za predsednika Crne Gore

PODGORICA – Bivši crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić saopštio je danas da je doneo odluku da se ne kandiduje na predstoećim predsedničkim izborima.

Kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, Grupa građana „Pravda za sve“ koja je organizovala prikupljanje potpisa za njegovu kandidaturu na predsedničkim izborima zakazanim za 19. mart nije uspela da prikupi dovoljnu podršku.

„Nakon provere velikog broja prikupljenih obrazaca, utvrdili su da ne raspolažu onim brojem validnih potpisa koji važeći propisi zahtevaju u ovom trenutku“, napisao je Leposavić.

On je optužio vlast u Crnoj Gori za „preuzimanje zloglasne prakse bivšeg režima“ oličene u nezakonitim pritiscima i ucenama gubitkom radnog mesta, sa čim su, prema njegovim rečima, bili suočeni pojedini članovi i volonteri grupe građana “Pravda za sve”.

Rok za predaju kandidatura ističe u ponoć.

DIK je do sada potvrdio kandidature Andrije Mandića (NOVA), Draginje Vuksanović Stanković (SDP) i Mila Đukanovića (DPS).

Potpise podrške ranije danas su predali lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Jakov Milatović (Pokret Evropa sad).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar