U trendu

Li Kećijang: Nedvosmislena podrška za izveštaj Si Đinpinga

Premijer Kine Li Kećijang pozvao je na kongresu Komunističke partije Kine (KPK) na nastavak izgradnje moderne socijalističke Kine u svim aspektima.

Kako prenosi Sinhua, Li je u ponedeljak učestvovao u diskusiji sa delegatima iz severozapadne kineske provincije Gansu koji prisustvuju 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine (KPK).

Li je rekao da je dao nedvosmislenu podršku izveštaju koji je Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK, u ime 19. CK KPK podneo kongresu.

Li je imao detaljne razgovore sa delegatima. On je rekao da je u protekloj deceniji postignut impresivan napredak u ispunjavanju ciljeva Partije i zemlje. To je postignuto zajedničkim naporima cele Partije i naroda svih etničkih grupa pod čvrstim vođstvom Centralnog komiteta KPK sa drugom Si Đinpingom u njegovoj srži i vođstvom Si Đinpingove “Misli o socijalizmu sa kineskim karakteristikama za novu eru”.

Li je rekao da je razvoj glavni prioritet Partije u upravljanju i podmlađivanju Kine. On je pozvao na efikasnu nadogradnju i odgovarajuće širenje privrede zemlje.

Kako je kineska ekonomija na putu oporavka i uzlaznog trenda, paket politika za rast treba u potpunosti da se primeni kako bi se ekonomski učinak održao u razumnom rasponu, rekao je Li.

Reforme i otvaranje moraju biti snažno podstaknuti, rekao je Li, ističući važnost pridržavanja reformi za razvoj socijalističke tržišne ekonomije, stvaranje uslova za osiguranje poštene tržišne konkurencije, promovisanje otvaranja na visokom nivou, između ostalog.

Li je naglasio očuvanje osnovnih interesa ljudi. On je rekao da se blagostanje ljudi mora zaštititi i poboljšati u toku razvoja kako bi u rezultatima modernizacije potpunije i pravednije uživali svi ljudi, prenosi Sinhua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.