U trendu

Lideri LNR i DNR spremni za razgovor sa Zelenskim

MOSKVA – Lider samoproglašene Luganske i Donjecke Narodne Republike Leonid Pasečnik i Denis Pušilin izjavili su da su spremni da se sastanu sa ukrajinskim predsednikom Vlolodimirom Zelenskim na kontakt liniji u Donbasu.

„Spreman sam da se sretnem na bilo kojoj tački kontakt linije, upravo one linije koja preko noći može postati ‘crvena’ i tada će biti kasno za razgovor. Gde? Bilo gde: kod Sčastja, Stanice, Zolotoja… Ako postoji iskrena želja za mirom, mesto će se naći!“, rekao je Pasečnik za Sputnjik.

I šef samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin pozvao je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da održe razgovore na kontakt liniji u Donbasu.

„Pozivam vas, gospodine Zelenski, da ne pozivate lidere trećih zemalja na kontakt liniju, već bolje da sami odete tamo na iskren i otvoren razgovor s nama“, rekao je Pušilin u video-poruci predsedniku Ukrajine, koja je objavljena na njegovom zvaničnom sajtu.

On je dozvolio i mogućnost pregovora u onlajn formatu.

„Ako ipak nemate hrabrosti da posetite kontakt liniju lično, Leonid Ivanovič (Pasečnik) i ja smo spremni za onlajn debate sa vama“, dodao je Pušilin.

Zelenski je u utorak u video-poruci pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu u Donbasu, podseća Sputnjik.

Predsednik Rusije odgovorio je da sa ukrajinskim liderom u bilo kojem trenutku u Moskvi može da razgovara o bilateralnim odnosima, međutim, ukoliko Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle sa predstavnicima trećih zemalja, uključujući i Rusiju, dodaje Sputnjik

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar