U trendu

LNR: UKR vojska u protekla 24 casa izgubila oko 85 vojnika

DONJECK – Ukrajinska vojska je tokom proteklog dana izgubila oko 85 vojnika u borbama sa snagama samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR), tvrdi danas portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko.

„Neprijatelj je u protekla 24 časa pretrpeo velike gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi kao rezultat aktivnih ofanzivnih dejstava narodne milicije LNR. Eliminisali su do 85 ljudi, tri tenka, šest oklopnih transportera, dva artiljerijska topa, bespilotnu letelicu i 20 specijalnih motornih vozila“, naveo je Filiponenko na Telegramu, prenela je agencija TAS S.

Dodao je da su terenski inženjeri LNR-a tokom proteklog dana deminirali više od osam hektara površine, uklanjajući eksploziv koji je postavila ukrajinska vojska u oblastima naselja Gorodište i Krejdanoje u Starobelskom okrugu.

Sa druge strane, pres-služba ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštila je da je ukrajinska vojska tokom proteklog dana izgubila više od 40 vojnika u borbama sa jedinicama DNR.

„Gubici u ljudstvu neprijatelja iznosili su preko 40 ljudi. Osim toga, tokom proteklog dana uništena su dva tenka T-72M1 ukrajinskih snaga, kao i osam oklopnih i motornih vozila“, navodi se u izveštaju objavljenom na Telegramu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.