U trendu

Lukašenko: Oni koji nam ne žele dobro hoće da nas zadave

MINSK – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas one koji ne žele dobro njegovoj zemlji da pokušavaju da „zadave“ Belorusiju, javila je novinska agencija Belta.

To je prvi njegov komentar nakon prinudnog sletanja putničkog aviona „Rajanera“, koje je izazvalo međunarodno negodovanje, preneo je Rojters.

Lukašenko je branio postupanje vlasti u vezi sa prinudnim sletanjem aviona „Rajanera“ u nedelju i optužio one koji su kritikovali tu akciju za prelazak crvenih linija i napuštanje zdravog razuma u napadima na Belorusiju.

Predsednik Belorusije, kako tvrdi agencija, naredio je u nedelju prinudno sletanje u Minsk aviona kompanije „Rajaner“ u kojem je putovao istaknuti opozicioni bloger Roman Protaševič.

U izveštaju britanske novinske agencije se navodi da je Lukašenko lično naredio i da jedan avion beloruske ratne avijacije doprati avion „Rajanera“ do aerodroma u Minsku.

Protaševič, koji je bio na poternici beloruskih vlasti nakon prošlogodišnjih masovnih protesta organizovanih zbog sporne izborne pobede Aleksandra Lukašenka, uhapšen je nakon sletanja aviona na aerodrom u Minsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar