Lukašenko pozvao da se okrene nova stranica u istorij zemlje

MINSK – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u novogodišnjem obraćanju Belorusima da je potrebno okrenuti stranicu i započeti sa pisanjem novog poglavlja u istoriji te nezavisne države.

„Sigurno ćemo stvoriti Belorusiju budućnosti i ona će biti bolja od sadašnje. Da bismo to uradili, samo treba da pošaljemo 2020. godinu u istoriju, ali da ne zaboravimo njene lekcije. Svi mi koji svet vidimo drugačije, treba da shvatimo da imamo zajedničku vrednost – komad zemlje u centru Evrope. Nemamo drugi. I u ime njegovog očuvanja za decu, hajde da okrenemo stranicu prošlosti i zajedno napišemo novo poglavlje nezavisne Belorusije“, rekao je Lukašenko u novogodišnjem obraćanju.

On je pozvao da 2021. bude „godina nacionalnog jedinstva“, prenosi Sputnjik.

„Živećemo po svojoj pameti, stvarati vrednosti svojim rukama, negovati, paziti i voleti onako kako to mogu samo Belorusi – pametni, tolerantni, okrenuti budućnosti. A ako želimo da se nazivamo ljudima, to ćemo i učiniti“, rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, 2020. je bila potrebna da bi se „shvatilo ko je ko, da bi se istinski ocenilo učinjeno i videlo da smo nacija koja može da opstane u ovom turbulentnom svetu samo kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno“.

U Belorusiji nemamo vremena da se vraćamo unazad i prolazimo ono što smo već prošli, kazao je Lukešenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.