U trendu

Lukašenko: Putin je zdrav i u boljoj formi nego ikada

MINSK – Predsednik Rusije Vladimir Putin je zdrav i u boljoj formi nego ikada, izjavio je danas njegov bliski saveznik, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu za japansku televiziju TBS.

„On i ja nismo se samo sreli kao šefovi država, već smo u prijateljskim odnosima“, rekao je Lukašenko u intervjuu čiji snimak je objavila BelTA.

Lukašenko je kazao da je apsolutno upoznat sa svim detaljima vezanim za Putina, koliko je to moguće, kako državnim tako i ličnim, preneo je Rojters.

Zapadni lideri su sugerisali da je Putin napravio skupu pogrešnu procenu pokretanjem vojnog napada na Ukrajinu, gde su ruske snage, kako navodi britanska novinska agencija, pretrpele velike gubitke i da je njihovo napredovanje uglavnom zastalo uprkos očiglednoj superiornosti.

Britanski premijer Boris DŽonson sugerisao je da je Putin „iracionalan“, a holandski premijer Mark Rute ga je opisao kao „potpuno paranoičnog“.

Lukašenko je odbacio ideju da Putin, koji ima 69 godina, nije na vrhuncu svoje moći.

„Zapad i vi treba da izbacite ovu glupost, ovu fikciju iz svojih glava“, rekao je Lukasenko japanskoj televiziji i naglasio da je Putin u boljoj formi nego ikada, potpuno zdrava osoba i sportista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar