U trendu

Lukašenko: Zapad trazi da Belorusija postane još jedna UKR

MINSK – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Zapad vrši pritisak na Belorusiju sa ciljem da je pretvori u drugu Ukrajinu, ali da se to neće dogoditi.

„Oni traže da Belorusija postane još jedna Ukrajina, koju su opisali kao demokratsku i razvijenu zemlju“, rekao je Lukašenko, javila je BelTA.

„Pre dva dana dobili su jasan odgovor. Nikada nećemo postati kao Ukrajina. Zato što smo Belorusi i imamo svoju viziju naših perspektiva“, rekao je Lukašenko na konferenciji o društveno-ekonomskom razvoju zemlje, preneo je TAS S.

On je izrazio uverenje da među prisutnima u sali za sastanke i među običnim građanima koji žele normalan život sebi i svojoj deci, nema nikoga ko želi da Belorusija postane još jedna Ukrajina.

Lukašenko je skrenuo pažnju na činjenicu da se Belorusija našla u samom centru globalne konfrontacije između Zapada i Rusije.

Belorusija neće izdati Rusiju jer se zemlje suočavaju sa spoljnim pritiskom, rekao je predsednik Belorusije.

„Nije tajna da se vodi hibridni rat, rat koji je počeo davno i ne samo protiv nas“, rekao je Lukašenko na sastanku vlade, prenela je BelTA.

„To je pre svega protiv Ruske Federacije, a mi smo karika u tom pritisku na Rusiju“, istakao je on.

Migraciona kriza na granici Belorusije sa EU je još jedan način da se izvrši pritisak na Belorusiju i Rusiju, rekao je Lukašenko.

„Možemo li promeniti kurs i izdati Rusiju i ruski narod? Ne možemo“, kazao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar