Mađarska počela izgradnju nove sekcije ograde

Mađarska vojska je na granici sa Srbijom započela izgradnju nove sekcije ograde namenjene sprečavanju priliva ilegalnih migranata, javila je mađarska agencija MTI.

Nova sekcija gradi se u blizini graničnih prelaza Ašothalom sa mađarske, odnosno Bačkih Vinograda sa srpske strane, a vojnici su na toj lokaciji jutros počeli da u zemlju postavljaju čelične šipke na mestu gde je prošle nedelje poravnato zemljište, navodi lokalni dopisnik MTI.

Pored toga, počela je priprema za izgradnju novog dela ograde, koji će biti podignut u blizini graničnih prelaza Tisasiget i Roske, sa mađarske strane, izjavili su za MTI lokalni gradonačelnici.

U planu je da sledeća sekcija ograde bude izgrađena u blizini Kelebije, a pripreme za tu izgradnju su već počele.

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač je ranije najavio da će za izgradnju ograde i privremenih prijemnih centara biti izdvojeno dodatnih 22,2 milijarde forinti (71,8 miliona evra), povrh 6,5 milijardi forinti (21 milion evra) već predviđenih za tu namenu.

Mađarski premijer Viktor Orban je krajem jula izjavio da je rok za izgradnju ograde pomeren unapred na 31. avgust i dodao kako vlada očekuje da će posle toga broj ilegalnih migranata pasti na šestinu ili sedminu sadašnjeg broja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.