U trendu

Madrid: Uhapšen bivši venecuelanski špijun Ugo Krvahal

MADRID – Madridska policija saopštil je da je u četvrtak uhapsila bivšeg venecuelanskog špijuna Uga Karvahala po američkoj optužnici za trgovanje narkoticima, dve godine nakon što je izbegao nalog za izručenje i nestao.

General Karvahal, koji je više od decenije bio doušnik Uga Čaveza u venecuelanskoj vojsci, uhapšen je u malom stanu u Madridu u kojem se krio, preneo je AP.

U saopštenju madridske policije se navodi da je živeo potpuno zatvoren, nikada nije izlazio iz stana niti se približavao prozorima, a da su ga uvek štitili ljudi kojima je verovao.

Policija je na društvenim mrežama objavila i video na kojem se vidi kako teško naoružani policajci stavljaju Karvahalu lisice na ruke.

Španski Visoki sud je 2019. godine odobrio izručenje Karvahala SAD, gde je suočen sa federalnim optužbama u Njujorku i na Floridi zbog navodnih veza sa kolumbijskim pobunjenicima koji kontrolišu rute šverca kokaina.

Ta odluka je doneta nakon što je niži sud odbacio američki nalog za hapšenje ocenjujući da je politički motivisan.

Karvahal je u međuvremenu pušten, nakon čega je nestao.

Oglasio se samo jednom, kada je prošle godine na društvenim mrežama objavio da je „otišao u ilegalu“ iz protesta zbog politizovanja njegovog slučaja.

Prethodno je negirao bilo kakvu krivicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.