U trendu

Maldivi: Uhapšen četvrti osumnjičeni za pokušaj atentata

MALE – Maldivska policija saopštila je danas da je uhapsila poslednjeg, četvrtog osumnjičenog za pokušaj atentata na bivšeg predsednika države Mohameda Našida, koji je tesko povređen ranije ovog meseca tokom bombaškog napada.

Vlasti su okrivile islamske ekstremiste za pokušaj ubistva Našida, aktuelnog predsednika skupštine, koji je umeo često da kritikuje religiozni ekstremizam u predominantno sunitskoj naciji, prenosi AP.

Policija je na Tviteru objavila da je muškarac (23), koji je bio u bekstvu od pokušaja atentata 6. maja, uhapšen u sredu uveče.

Vlasti nisu otkrile na koji način su četvorica uhapšenih povezani sa napadom na bivšeg predsednika i da li imaju vezu sa ekstremističkim pokretima, zbog čega se ne zna sa kojim optužbama mogu da se susretnu kada se pojave pred sudijom.

Policija je dodala da je eksplozivna naprava ručne izrade bila zakačena za motor parkiran pored automobila bivšeg predsednika.

U eksploziji su, osim Našida, ranjena i dva telohranitelja i dva slučajna prolaznika, od kojih je jedan britanski građanin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar