U trendu

„Mame su zakon“ dolaze na sastanak u Vladi o izmenama zakona

BEOGRAD – Predstavnici Udruženja „Mame su zakon“ pozvani su na sutrašnji sastanak u Vladi Srbije na temu izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom, a to je udruženje u ranijem saopštenju za medije poručilo da je spremno za argumentovanu i kvalitetnu raspravu o toj temi.

Kako su saopštili, bili su iznenađeni da su na sastanak pouzvani predstavnici nekih NVO i škola roditeljstva koji, kako kažu, nisu u potpunosti posvećeni toj temi, dok za svoje udruženje tvrde da se najposvećenije bavi upravo pomenutim zakonom.

U tom kontekstu pominju da je njihova zastupnica Tatjana Macura, koja je i narodna poslanica Stranke moderne Srbije, sa kolegama iz poslaničkog kluba uputila Narodnoj skupštini Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom u septembru prošle godine, a u februaru ove godine, uz pomoć pravnice Sofije Mandić i još 30 kolega iz skupštine pokrenula proceduru za ocenu ustavnosti tog Zakona.

Inače, poziv „Mamama“ za sutrašnji sastanak u Vladi stigao je iz kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar