U trendu

Mandić: Božić posle godine velike i veličanstvene borbe

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera vladajućeg DF-a Andrija Mandić, čestitao je sveštenstvu, monaštvu i vernicima SPC Božić i poručio da se ovaj praznik u Crnoj Gori dočekuje posle „godine velike i veličanstvene borbe“.

Ta borba je, kako je naveo, donela veliko jedinstvo naroda u Crnoj Gori „kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak napred i kao vernici i kao ljudi“

Uz želje da praznik provedu u miru, radosti i veselju, Mandić je istakao da se ovih dana može videti da neprijatelji Crkve ponovo pokušavaju da unesu nemir i smutnju među narod.

„To su oni političari koji su dok su imali vlast pokušali da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, pa su kao i mnogi drugi okupatori zbog toga prvo udarili na naš narod i našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vekovne saveznike i zaštitnike“, naveo je Mandić, koji je u čestitki pomenuo i one koji više nisu sa nama – mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja.

Dodao je da, kao što su se ti njihovi napori završili porazom koji su doživeli na izborima 30. avgusta prošle godine, tako će i sve ove opstrukcije koje ovih dana pokušavaju da naprave da bi izigrali volju naroda, pogotovo kada su izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti u pitanju, da se završe njihovim političkim krahom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar