U trendu

Manifestacija kulturne razmene mladih iz Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope

Manifestacija kulturne razmene mladih iz Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope (CEEC) održana je 22. septembra na Univerzitetu Tsinghua, u zajedničkoj organizaciji Univerziteta Tsinghua i Univerziteta Eotvos Lorand iz Mađarske.

Nastavnici i studenti sa sedam univerziteta su uvećali međusobno razumevanje kroz kulturnu i umetničku razmenu. Jang Bin, potpredsednik Univerziteta Tsinghua, i Imre Hamar, potpredsednik Lorand univerziteta, prisustvovali su ceremoniji otvaranja manifestacije, prenosi Kineska medijska grupa.

Jang Bin je izjavio da je Univerzitet Tsinghua oduvek obraćao veliku pažnju na saradnju sa zemljama CEEC-a i da je primio 33 studenta iz tih zemalja. U budućnosti, Tsinghua će nastaviti da održava duboko i blisko prijateljstvo sa partnerskim univerzitetima CEEC-a, rekao je.

Jang Bin je istakao da je civilizacija šarena zbog razmene. Ova vrsta razmene i međusobnog učenja je važna snaga za unapređenje ljudskog napretka i svetskog mira i razvoja, a to je i prvobitna namera održavanja ove manifestacije.

Specijalna predstavnica iz Ministarstva inostranih poslova Kine Điang Ju je izjavila da mladi predstavljaju budućnost zemlje i sveta, a kulturna razmena mladih uvek je bila važan deo saradnje Kine i zemalja CEEC-a.

Mehanizam saradnje Kine i CEEC-a pokrenut pre 10 godina i saradnja u različitim oblastima su postigli plodne rezultate, pružajući korisnu platformu za razvoj odnosa i prijateljske saradnje Kine i zemalja CEEC-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.