U trendu

Mediji u Severnoj Makedoniji o poseti Makrona Srbiji

SKOPLJE – Makedonski mediji pišu da će francuski predsednik Emanuel Makron boraviti u dvodnevnoj oficijelnoj poseti Srbiji, nakon odlaganja u decembru prošle godine zbog protesta „žutih prsluka“.

Kako navodi portal A1on iz Severne Makedonije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima velika očekivanja pre svega kada je reč o oblasti ekonomije i vojne saradnje.

Ono što se očekuje od posete Makrona, ne samo u Srbiji, već i u regionu i Severnoj Makedoniji, je, kako navode ovi mediji, dilema da li će Makron u Beogradu ponoviti svoj stav da proširenje Evropske unije može da usledi nakon reforme Evropske unije, kao i da li će srpski predsednik „uspeti da smekša Makrona da da pozitivne odgovore o pitanjima evropske perspektive Srbije i regiona“.

Portal A1on u svom tekstu naglašava da, bez obzira na ishod posete francuskog predsednika Srbiji, za srpskog predsednika Aleksandra Vučića to je potvrda njegovog velikog ugleda u svetu.

Takođe, mediji u Severnoj Makedoniji ističu da će o bezbednosti Makrona u Beogradu brinuti 4 000 policajaca, specijalaca i snajperista, kao i da je u Beogradu prisutno 100 francuskih specijalaca iz Legije stranaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.