U trendu

Mediji: Uhapšeni Knežević vezu sa Zvicerom održavao preko Ljuba Milovića

PODGORICA – Uhapšeni policijski funkcioner Dejan Knežević vezu sa šefom kavačkog kriminalnog klana Radojem Zvicerom održavao je preko svog kolege Ljuba Milovića, pišu podgoričke Vijesti pozivajući se na nimenovanog sagovornika.

To je, prema informacijama lista, bila jedna od tema na jučerašnjoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost.

Prema istim informacijama, ta komunikacija bila je smanjenog intenziteta od kada je Knežević došao na mesto pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala.

”Najintenzivnija je bila početkom 2020. godine, u vreme dok je bio u sektoru kojim je tada upravljao Zoran Lazović”, tvrdi sagovornik Vijesti.

Knežević je uhapšen protekle sedmice zbog sumnje da je deo kriminalne grupe kojom je upravljao Zvicer. U velikoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog ođeljenja (SPO), pre njega lisice na ruke stavljene su brojnim njegovim sadašnjim i bivšim kolegama.

Grupom “prljavih” policajaca navodno je rukovodio Milović, koji je u bekstvu, podsećaju Vijesti.

Upravo zbog tih akcija, ali i praktično vanrednog stanja u policiji – juče je održana sednica Veća za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao premijer Dritan Abazović.

Novinarima je rekao da misli da je šef policijskog ogranka kavačkog klana bio Zoran Lazović, čiji je sin Petar, takođe policajac, ranije uhapšen pod sumnjom da je deo te organizacije.

”Mislim da je on jedan od vođa kavačkog klana unutar policije i da je deo šire grupe Radoja Zvicera. Tu je i Ljubo Milović, naravno, ali i mnogi drugi koji su danas poznati javnosti, ali i mnogi koji će biti poznati uskoro”, rekao je Abazović.

Dodao je da je pod Lazovićem funkcionisano “sektor koji je mučio uhapšene”: “Neki od njih su bili i delovi mog obezbeđenja, ali svašta saznate, zbog toga je dobro da istina izađe na videlo. I oni će biti procesuirani”.

Saopštio je i da je na sednici razgovarano i o dvoje specijalnih tužilaca koji su kriminalcima pružali zaštitu.

Abazović je kazao da je zbog svega što se dešava predložio direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da podnese ostavku, ocenivši da je “morao biti svestan ko mu je unutar sistema i šta se dešava”.

”To bi bilo najbolje za njega… Mi imamo jako dobru komunikaciju i saradnju, mislim da on ima izuzetno velike profesionalne kapacitete da radi posao, ali morao je da bude svestan ko mu je unutar sistema”, rekao je Abazović.

Odgovarajući novinarima, premijer je kazao da nije isključeno da pitanje smene Brđanina pokrene na sledećoj sednici vlade.

U spisima SDT-a i SPO-a navodi se da je grupa policajaca, navodnih saradnika mafije, novac stečen švercom kokaina koristila da utiče na rezultate parlamentarnih izbora u avgustu 2020. godine, ali i da na čelna mesta u Upravi policije postavlja ljude od poverenja.

To piše u dokumentima tužilaštva na čijem je čelu Vladimir Novović.

Prema dokazima do kojih je došlo SDT, grupu policajaca – plaćenika mafije, 2019. godine formirali su četrdesetogodišnji Zvicer, Mileta Ojdanić (51) i Ljubo Milović (41).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.