U trendu

Medojevic: CG ne može biti anticrnogorska, ali ni antisrpska

PODGORICA – Da bi opstala Crna Gora mora da nađe balans između crnogorskih Crnogoraca i crnogorskih Srba, poručio je danas predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i istakao da je taj balans temelj države.

Crna Gora, istakao je Medojević, ne može da opstane kao država ako je anticrnogorska, ali ni ako je antisrpska.

„Ona mora biti i crnogorska i srpska, ali ne na štetu ni Bošnjaka, ni Albanaca muslimana i Hrvata. Taj balans između crnogorskih Crnogoraca i crnogorskih Srba je temelj opstanka države“, poručio je Medojević na svom fejsbuk profilu.

Istakao je da su „Srbi i srpstvo u temeljima naše države i u kulturnom i duhovnom identitetu svakog pravoslavca“.

“ Kao i Crnogorci i crnogorstvo! To su dva dela iste duhovne, kulturne, civilizacijske celine! Jedni druge ne možemo pobediti ni uništiti niti eliminisati iz Crne Gore“, naveo je Medojević.

Prema njegovim rečima, jedino racionalno i održivo rešenje je istovremeno i najlakše – “da sednemo i da se dogovorimo o zajedničkom životu i međusobnim odnosima uvažavanja, poštovanja, tolerancije i ujedinimo oko interesa naših porodica, naše dece, njihove budućnosti i obnavljamo skupa porušenu i opljačkanu državu Crnu Goru”.

„Svi pokušaji asimilacije, diskriminacije, segregacije, progona i eliminacije Srba i srpstva iz Crne Gore vode zemlju u nestabilnost, sukobe i nestajanje Crne Gore“, napisao je Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.