U trendu

Medved: Knin ostaje centar proslave godišnjice Oluje

PETRINJA – Godišnica vojno-policijske akcije Oluja, tokom koje je iz Hrvatske proterano 220.000 Srba, a oko 2.000 njih je ubijeno ili se vode kao nestali, biće obeležena u zeloj zemlji, ali Knin i dalje ostaje centar obeležavanja Dana pobede, izjavio je danas u Petrinji ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Medved je to rekao povodom ideje predsednika Zorana Milanovića da se, godišnjica najvećeg egzodusa Srba posle Drugog svetskog rata, „proslavi“ u Glini.

Medved je novinarima u Petrinji rekao da je Knin simbol pobede, gde je, kako je kazaao, predsednik Franjo Tđman „posle ulaska Hrvatske vojske u grad Knin, na kninskoj tvrđavi poljubio hrvatsku trobojnicu, kao znak odanosti i poštovanja prema svim braniteljima“.

„Taj simbol Knina je obveza našem, ali i svim budućim naraštajima, da vrednuju taj čin pobede u Domovinskom ratu. I zato obeležavanje operacije Oluja i okončanja Domovinskog rata i pobede je neizostavno centralna tačka obeležavanja te pobede“, rekao je Medved, preneli su hrvatski mediji.

Na pitanje novinara, „ako branitelji i generali, ipak, predlože proslavu na nekoj drugoj lokaciji“, ministar hrvatskih branitelja Medved je odgovorio da „očito neko stalno traži povod za rasprave“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.