Meksiko ne odustaje od hapšenja sina El Čapa

MEKSIKO SITI – Predsednik Meksika poručio je danas da njegova vlada ne odustaje od hapšenja sina poznatog narko bosa Hoakina „El Čapa“ Guzmana kada se steknu uslovi da se to bezbedno uradi.

Sin El Čapa, Ovidio Guzman, na kratko je priveden u četvrtak na severu Meksika nakon čega su izbili žestoki sukobi bezbednosnih snaga i članova moćnog kartela „Sinaloa“, pa je on pušten.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador je izjavio da su odlukom da se Ovidio Guzman oslobodi „spaseni životi“, ali je najavio da će biti izdat novi nalog za hapšenje.

„Mora se voditi računa o ljudskim životima“, istakao je meksički predsednik, prenosi Rojters.

Meksička policija oslobodila je sina poznatog narko bosa El Čapa nakon što su zbog njegovog hapšenja u četvrtak izbili neredi u kojima je poginulo najmanje osam osoba.
Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador smatra da je policija pravilno postupila kada je pustila na slobodu El Čapovog sina.

Naime, ubrzo nakon što je policija uhapsila Ovidija Guzmana Lopeza tokom rutinskog pretresa njegove kuće, na ulicama Kuliakana došlo je do sukoba između snaga bezbednosti i pripadnika moćnog narkokartela Sinaloa.

Prilikom sukoba je ubijeno najmanje osam osoba, a više od 20 ih je ranjeno, prenosi BBC.

Tokom sukoba pripadnici kartela ubrzo su nađačali policiju i ona se povukla da bi se sprečile žrtve i da bi zaštitili vlastite živote, rekle su vlasti. Istovremeno, napadači su preplavili gradske ulice i palili automobile.

Portparol državne policije potvrdio je za Rojters da je više zatvorenika pobeglo iz zatvora za vreme haosa, ali njihov tačan broj nije poznat.

Jedan od najmoćnijih svetskih narko bosova, 62-godišnji El Čapo, osuđen je na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.