U trendu

Memorandum akt o kapitulaciji i izdaji

PODGORICA – Memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS i političkih predstavnika manjinskih naroda se može nazvati samo Memorandumom o kapitulaciji i izdaji, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Medojević je to poručio uoči potpisivanja Memoranduma napominjući da ako je tačno da u njemu piše da: „Crna Gora mora biti država u kojoj se neće sprovoditi revanšizam po bilo kom osnovu“.

„Onda se to može nazvati nikako drugačije nego Memorandum o kapitulaciji i izdaji“, napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

Medojević kaže da potpisnici tog dokumenta nisu svesni „istorijske potrebe sa suočavanjem sa prošlošću i tranzicionom pravdom”.

“Ideja davanja garancija (Milu) Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog krivičnog progona je opasna poruka da naše društvo ni njegova elita nema hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države”, naveo je Medojević.

Kazao je da zabrana rada Demokratske partije socijalista (DPS) nije revanšizam već “pravda”, te da je memorandum „pomirenje države i naroda sa korupcijom i kriminalom“ i da se šalje poruka da postoje neki članovi zajednice koji su nedodirljivi i za koje zakoni ne važe.

Medojević tvrdi i da će Socijaldemokratska partija i Socijaldemokrate potpisati dokument „nešto kasnije“, a da će im se na kraju pridružiti i DPS.

DF je nastao kao politički pokret za istorijsko pomirenje Crnogoraca i Srba, navodi Medojević, ali i svih drugih nacionalnih zajednica, ali ne oko vlasti, već oko vrednosti.

Napominje da bez slobode nema slobodnih izbora.

“Bez slobodnih i fer izbora nema demokratije. Bez demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema uspešne i efikasne ekonomije. Bez uspešne ekonomije nema ni solidarnosti i socijalne pravde Dakle, bez slobode nema života dostojnog vremena i prostora u kojem živimo”, istakao je Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar