U trendu

Merijan Vilijamson prvi izazov Bajdenu za stranačkog kandidata za izbore

VAŠINGTON – Autorka knjiga o samopomoći i motivacioni govornik Merijen Vilijamson (70), zvanično je objavila kandidaturu za predsedničke izbore u SAD 2024. godine, što će biti njen drugi pokušaj da se domogne Bele kuće, nakon neuspeha 2020. godine.

Kako prenosi Si-En-En, njena objava kandidature je prvi izazov unutar Demokratske stranke za aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, koji je rekao da namerava da se ponovo kandiduje, ali se čeka zvanično to da objavi.

„Kandidovala sam se i pre za izbore. Nisam naivna po pitanju određenih sila koje nemaju nameru da u ovu priču puste bilo koga ko nije u skladu sa njihovim planovima“, rekla je Vilijamson u Vašingtonu.

Ona je prošlog meseca rekla da je motivisana shvatanjem da se Demokratska stranka udaljila od partije kakva je bila u vreme Frenklina Ruzvelta, kao i zbog ekonomskih nepravdi koje pogađaju milione Amerikanaca usled uticaja korporativnog novca američkog političkog sistema.

„Protivnik nije specifična situacija. Protivnik je ekonomska postavka koja se nadvila ovom zemljom prethodnih 50 godina“, poručila je Vilijamson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar