U trendu

Micotakis: Ne pokvariti sve za Božić, prvi primam vakcinu

ATINA – Premijer Grčke Kirijakos Micotakis izjavio je danas da je epidemiološka situacija u zemlji u poslednjih nekoliko dana mnogo bolja, ali da svi moraju da budu vrlo oprezni tokom predstojećih praznika kako ne bi oživeli virus s početkom 2021. i da će on prvi primiti vakcinu čim stigne u Grčku.

Micotakis i predsednica Grčke Katerinu Sakelaropulu održali su danas sastanak na kome je premijer izvestio o trenutnoj situaciji s pandemijom u zemlji, prenosi ANA.

„Moram vam reći da su naša najveća briga u ovom trenutku okupljanja u domovima i mislim da je prava preporuka da ove praznike moramo proslaviti s porodicama i najbližom rodbinom. Verujem da ć se naši sugrađani pridržavati tog saveta“, rekao je grčki premijer.

On je takođe informisao Sakelaropoluovu o celokupnoj situaciji u trgovini, rekavši da „kupovina na daljinu“ dobro funkcioniše i da je to tržištu omogućilo bolji rad i olakšanje svim prodavnicama.

Pored toga, Micotakis se osvrnuo na plan za nacionalnu vakcinaciju, podvlačeći da će on biti vakcinisan prvog dana kada vakcina stigne u Grčku.

„A to će biti nadam se 27. decembra“, rekao je premijer.
Micotakis je zaključio da je 2020. bila burna godina, dodajući da je „uumereni optimista i da se nada da će u 2021. Grčka ostaviti pandemiju iza sebe i uspeti da se vrati na visoke stope rasta“, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.