U trendu

Milanovic i Plenkovic cestitali Uskrs pravoslavnim vernicima

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsednik Sabora Gordan Jandroković, čestitali su danas Uskrs pravoslavnim vernicima.

Predsednik Milanović je u uskršnjoj čestitki poručio da „živimo u vremenu kada su nam razumevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čoveka“.

„Uoči proslave najvećeg hrišćanskog praznika prema julijanskom kalendaru, svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vere želim srećan Uskrs“, navodi se u čestitki Milanovića, prenosi Hina.

Hrvatski predsednik je istakao da je značaj Uskrsa oduvek bio u verovanju i nadi da dolazi bolje sutra i pobeda dobra uprkos nevoljama i poteškoćama s kojima se ljudi suočavaju.

„Živimo u vremenu kada su nam međusobno razumevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za pobedu dobra i stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čoveka. Neka uskrsnja atmosfera svima nama bude dodatni podsticaj za izgradnju takvog društva. Želim vam da uskršnje praznike provedete mirno i radosno, uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese !“, poručio je Milanović.

Pravoslavnim vernicima Uskrs su čestitali i predsednik Vlade Andrej Plenković i predsednik Sabora Gordan Jandroković, prenosi Hina.

Plenković je pozvao „da duh tog velikog blagdana još više osnaži napore da zajednica u kojoj živimo bude još bolje mesto za sve njene građane“.

„Svim vernicama i vernicima pravoslavne veroispovesti od srca čestitam najveći i najstariji hrišćanski blagdan. Želim da vam Uskrs, koji je simbol nade, mira i vere bude nadahnuce i ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji“, navodi se u čestitki Plenkovića.

Uskršnje vreme nas, naglasio je on, uvek iznova podseća na univerzalne ljuske vrednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije.

Jandroković je poručio u čestitki vernicima u Hrvatskoj, koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, da uskršnja poruka nade i mira u vremenu neizvesnosti, podela i rata u Ukrajini, podstiče na solidarnost, razumevanje i poštovanje različitosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar