U trendu

Milanović u Jasenovcu o Pupovcu i Plenkoviću

JASENOVAC – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da bi imao problem da zajedno sa predstavnicima vlade odaje počast žrtvama ustaškog logora Jasenovac, ali i sa predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ) Miloradom Pupovcem, jer je on u Saboru rekao da je Hrvatska vojska počinila etničko čišcenje u Oluji.

Milanović je u izjavi novinarima nakon što je zasebno sa u podnožju spomenika „Cvijet“ odao počast žrtvama, rekao da je Pupovac došao na Filozofski fakultet, jer je bio „razmenjen za fotokopirni aparat“ kao i da je bio deo tadašnjeg sistema, dok je za premija Andreja Plenkovića rekao da je „udbaš druge generacije“.

„Da mi jedan sin rezervnog majora KOS-a, koji je od toga živeo i profitirao, govori da je (Ante) Gotovina udbaš, e nećeš, matere ti”, rekao je Milanović, prenela je Hina.

On je poručio da ne može i neće drukcije, te da će udbašem zvati svakoga ko makar insinuacijom, a kamoli izrekom, dovede hrvatske generale, legende rata, u vezu s Udbom i za njih kaže da su „udbaške pudlice“.

Plenkoviću i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu poručio je da će za takve izjave platiti.

Na pitanje zašto Nemačka danas nema otvorenih pitanja sa jevrejskom zajednicom, a Hrvatska ima, Milanović je rekao da je to zbog toga što imamo „manipulativnu udbašku gamad u Banskim dvorima“.

Osvrćući se na činjenicu da i ove godine u Jasenovcu nema zajedničke komemoracije, Milanović je rekao da predstavnici jevrejske zajednice nisu došli jer su nezavisni, a da je predsednik Predsednik Saveza antifašistickih boraca i antifašista (SABA) Franjo Habulin kupljen za „sitan kusur“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar