U trendu

Milatović: Poslaćemo Đukanovića u političku penziju 2. aprila

PODGORICA – Kandidat Pokreta Evropa sad (PES) na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Jakov Milatović poručio je večeras da će aktuelnog predsednika Mila Đukanovića 2. aprila, u drugom krugu izbora, poslati u političku penziju.

„Obećali smo da ćemo uspeti. I uspeli smo. Mislim da smo veceras pokazali da je Đukanović prošlost u Crnoj Gori“, rekao je Milatović.

Milatovic je, inače, bivši ministar u vladi premijera Zdravka Krivokapića, koja je formirana nakon velike pobede na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, kada je DPS Mila Đukanović otišao u opoziciiju nakon vladavine duge više od tri decenije.

Po izglasavanju nepoverenja Krivokapićevoj vladi Milatović i Milojko Spajić su u junu prošle godine formirali Pokret Evropa sad.

Na oktobarskim lokalnim izborima ovaj pokret je odneo veliki broj glasova u Glavnom Gradu, a Milatović je bio viđen za gradonačelnika Podgorice.

Milatović je zapravo zameniski kandidat PES umesto Spajića, čija kandidatura je odbijena zbog problema sa prebivalištem i državljanstvom.

U svom obraćanju okupljenima u štabu Milatović je poručio da je njegov ulazak u drugi krug predsedničkih izbora zajednička pobeda lepše, bolje, pravednije i jednakije Crne Gore.

Dodao je da je ovo pobeda svih onih „koji su baklju slobode nosili u prethodnih 30 godina“.

Milatović je zahvalio i medijima, intelektualcima i građanskim aktivistima koji su želeli bolju i pravedniju Crnu Goru i rekao da očekuje još snažniju podršku u drugom krugu.

Na pitanje da li očekuje podršku dijaspore, odgovorio je da žele da sa dijasporom grade bolju Crnu Goru, a ne samo „svake četiri godine da ih gledaju kao Đukanović“.

„Naši najveći saveznici su građani i siguran sam da ćemo zajedno zapečatiti novu slobodnu Crnu Goru“, poučio je Milatović u obraćanju u izbornom štabu PES-a.

Njegovo obraćanje pratio je veliki broj domaćih i regionalnih medija, kao i pristalica i simpatizera pokreta koji su ga pozdravljali skandiranjem, a pristigao je i šampanjac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar