U trendu

Millanović: Mogli smo podići optužnicu protiv Vučića

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Glini (1995) za krivično delo, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu upitan da ponovo komentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske.

„Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju“, ponovio je Milanović i upitao zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna.

„Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica (trn) s Krka. Dobrodošla je“, kazao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Tvrdi da je Vučićev nastup u Glini (1995) krivično delo, kao i da je, navodi, „bila politička odluka da se preko nekih stvari pređe“.

„Mislite li da bi u Hrvatskoj neko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića“, upitao je i dodao da to nije pametno.

„Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše“, naveo je Milanović, nakon što je učestvovao u preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar