U trendu

Ministar pravde CG Kovač: „Niko ne treba da beži od odgovornosti, pa ni ja“

PODGORICA – Niko ne treba da beži od odgovornosti ni policija ni tužilaštvo, kako lične, neposredne, tako i funkcionalne, uključujući i mene, kazao je crnogorski ministar pravde Marko Kovač, koji je posetio povređene u eksploziji bombe u Osnovnom sudu.

Tridesetdevetogodišnji Podgoričanin Mladen Bulatović stradao je juče kada je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu pre nego što je pristupio kontroli policijskih službenika. U eksploziji je povređeno devet osoba.

“Žalim zbog tragičnog događaja i povređenima želim brz oporavak. Povređeni se trenutno nalaze u stabilnom stanju i nadam da će tako i ostati”, kazao je Kovač, prenosi danas RTCG.

Istakao je da će narednih dana biti utvrđeno ko je odgovoran za tragediju.

“Što se tiče odgovornosti, nadležni će narednih dana utvrditi da li je bilo propusta, da li je ljudski faktor ili sistemski problem”, istakao je Kovač.

Naglasio je da su svesni u kakvom stanju funkcioniše Osnovni sud, kao i kada je ta zgrada napravljena.

“To nije zgrada koja treba da bude sud i u tom pravcu smo već preduzeli neke aktivnosti, izradu projektne dokumentacije, kako bi počeli sa konačnom izgradnjom palate pravde”, naglasio je on.

„Sama eksplozija desila se na ulazu u zgradu suda. Ipak, to nas ne abolira od potrebe da stanje u bezbednosnom smislu dovedemo na najveći mogući nivo, kako bismo ostavili najmanje prostora da se ovakve stvari ponovo ne bi desile“, zaključio je Kovač.

On je rekao da će u komunikaciji sa predsednicom suda kao i sa direktorom policije morati da iznađu adekvatno rešenje kako bi pojačali sigurnost kako zaposlenih u sudu, tako i građana i stranaka.

„To je nešto na čemu će se promptno raditi, kako bi već od ponedeljka imali drugačiju situaciju u Osnovnom sudu“, poručio je Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar