U trendu

Ministar Vulin na obeležavanju Dana opštine Srebrenica

SREBRENICA – Povodom Dana opštine danas je održana svečana sednica skupstine opštine Srebrenica, na kojoj je ministar odbrane Aleksandar Vulin poželeo da slobodu više nikada ne moraju da osvajaju, već da je žive, u njoj uživaju i da traju u miru.

Ponosan sam na predsednika Aleksandra Vučića i na njegovu odluku da se opštini Srebrenica dodeli pomoć od pet miliona evra i da se ne pita kome ta pomoć ide, ni Srbima ni Bošnjacima, već samo građanima Srebrenice, rekao je Vulin u obraćanju.

Ponosan sam, kazao je on, na sve što je urađeno na taj način i što smo pokazali kakva je politika Srbije i koliko Srbija vodi računa o svima kojima je pomoć potrebna, ne pitajući ni za veru, ne pitajući za naciju, saopštilo je Ministarstvo odrbrane.

„Žao mi je što za primerom Aleksandra Vučića ne krenu iskreno i predstavnici drugih nacija, što se ne ponašaju vrlo često na isti način, što prvo pitaju za veru i naciju, a onda kažu da li će nešto nekome pomoći ili neće pomoći“, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vučić je pokazao da je predstavnik jedne slobodne, samostalne Srbije, da je čovek koji vodi bezuslovnu mirovnu politiku i samo takvom politikom može da se sačuva mir u čitavom regionu.

„Kako se odnosite prema Srbima, tako se odnosite i prema Srbiji. Srbija je čuvar i garant Dejtonskog sporazuma i učiniće sve da se Dejtonski sporazum sporovodi baš onako kako je dogovoreno i potpisano i učiniće sve da se sačuva mir i stabilnost na ovim prostorima. Srbija voli svoju Republiku Srpsku, Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu i Srbija će učiniti sve da se mir na ovim prostorima sačuva“, poručio je ministar Vulin.

Čestitajući praznik građanima Srebrenice, ministar energetike i rudarstva Vlade Republike Srpske Petar Đokić je istakao da je veoma važno današnje okupljenje u Srebrenici koja napreduje i koja se razvija.

Upravo se razvija zahvaljujući nesebičnoj podršci i pomoći svih istitucija Republike Srpske. Na ovaj dan, takođe, želimo da naglasimo koliko je za Srebrenicu i Republiku Srpsku važna saradnja sa Republikom Srbijom i koliko je važna pomoć koju je Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada donirali Opštini Srebrenica. Vidljivo je da se i ta vrsta pomoći pretvara u konkretne rezultate, u izgradnju novih proizvodnih pogona gde će ljudi raditi, naveo je Đokić.

On je posebnu zahvalnost uputio ministru Vulinu, koji je uvek sa građanima Republike Srpske i kada su radosni povodi, kao ovaj danas, ali i kada su tužni povodi, kada se sa setom obeležava nešto što je iza nas.

Kako je istakao načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, Dan opštine Srebrenica je prilika da se predstave potencijali te opštine, ono što je do sada urađeno, kao i ono što je planirano za naredni period, kao i da se izrazi zahvalnost svim donatorima koji su u proteklom periodu pomogli razvoju Srebrenice.

On je sa ponosom istakao da se ove godine otvaraju čak tri privredna subjekta, a to sve zahvaljujući Vladi Republike Srbije koja je donirala sredstva koja je ta opština uložila u kupovinu i izgradnju proizvodnih hala, a koja će obezbediti i nova radna mesta, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.