U trendu

Ministarstvo pozvalo škole da vode učenike u SP Jasenovac

ZAGREB – Hrvatsko Ministarstvo nauke i obrazovanja pozvalo je danas osnovne i srednje škole da, s obzirom na to da su epidemiološke mere ukinute, ponovo organizuju vannastavnu aktivnost na Spomen području Jasenovac.

Kako prenosi Hina, posete Spomen-području Jasenovac organiziraju se kako bi učenici osmih razreda osnovne škole i učenici srednjih škola, uz stručnu pripremu i stručno vođenje, mogli unaprediti znanje o Holokaustu i spoznati razmere i posledice počinjenih zločina protiv čovečnosti.

„S obzirom na to da su sve epidemiološke mere vezane uz obrazovni proces i izvanučioničku nastavu ukinute i da nema prepreka da se posete realizuju, škole koje su u godišnjem školskom kurikulumu planirale i posete učenika Javnoj ustanovi Spomen-području Jasenovac mogu provesti realizaciju poseta u skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih vaspidnoobrzovanih izvan škole“, stoji u pozivu Ministarstva direktorima osnovnih i srednjih škola.

Dodaje se da će Ministarstvo školama refundirati troškove prevoza, dnevnica i smeštaja, a termin i detalje poseta škole dogovaraju direktno sa JU Spomen-područjem Jasenovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar