U trendu

Minsk: Odluka Poljske o zatvaranju graničnog prelaza je „katastrofalna“

MINSK – Uprava granične policije Belorusije saopštila je danas da je odluka Varšave o zatvaranju graničnog prelaza Bobrovniki između Poljske i Belorusije „katastrofalna.“

U saopštenju se dodaje da bi ovaj potez Poljske mogao da dovede do saobraćajnih kolapsa sa obe strane granice, prenosi Rojters.

„Preostala dva granična prelaza između Poljske i Belorusije će biti opterećena, do kritičnog nivoa,“ tvrdi se u saopštenju.

Ova odluka je doneta sa namerom „da se situacija na granici dodatno pogorša i ograniči putovanje građana,“ zaključuje se u saopštenju Uprave granične policije Belorusije.

Poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski saopštio je juče da će ta zemlja do daljnjeg zatvoriti Bobrovniki, ključni granični prelaz sa Belorusijom.

„U interesu državne bezbednosti odlučio sam da 10. februara ove godine od 12:00 sati obustavim do daljnjeg saobraćaj na poljsko-beloruskom graničnom prelazu Bobrovniki“, napisao je Kaminski na Tviteru.

Ionako napete veze između Poljske i Belorusije dodatno su pogoršane u sredu, kada je sud u Minsku osudio novinara poljskog porekla Andžeja Počobuta na osam godina zatvora, u procesu za koji Varšava tvrdi da je politički motivisan, dodaje agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.