Mitropolija austr-novozelandska: Ovo je borba za dostojanstvo

SIDNEJ – Mitropolija australijsko-novozelandska SPC danas je, povodom situacije oko Novaka Đokovića, koji se prinudno nalazi u migrantskom hotelu u Melburnu, pozvala sve vernike u Australiji da srpskom teniseru pruže podršku elektronskim pismom na adresu australijskog premijera Skota Morisona, u kojem se traži da se Đoković omah pusti i da se okonča, kako se navodi, ovaj politički obračun.

„Mir Božji – Hristos se rodi! Pozivamo sve verne da pružimo podršku Novaku Đokoviću time što ćemo iskoristiti obrazac koji vam u prilogu dostavljamo, a koji treba da se u vidu elektronskog pisma uputi na adresu premijera Australije. Ova borba nije samo borba protiv nepravedne hajke i stigamtizacije prvog reketa sveta, već borba za slobodu i dostojanstvo čoveka koja je, kao nikada pre, danas ugrožena, a na koju je Novak jasno ukazao zauzimanjem svoga stava“, navodi se u saopštenju Mitropolije.

U nastavku objave na Fejsbuku, Mitropolija je zamolila da se iskoristi napravljeni šablon i da se pošalje premijeru Australije elektronskim putem.

„Dragi Skote Morisone, ja sam Australijanac i želim da vas obavestim načinom na koji ste vi i vaša vlada tretirali svetskog broja jedan i devetostrukog osvajača Australijan opena. Zahtevam da odmah pustite Đokovića i okončate ovaj politički obračun. Ukoliko se ovaj debakl ne okonča vrlo brzo, možete računati da na sledećim izborima neću glasati za vas“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar