U trendu

MKD: Od danas ugostiteljski objekti rade do 18 časova

SKOPLJE – U Severnoj Makedoniji danas stupa na snagu nova vladina mera u borbi protiv širenja virusa kovid koja predviđa zabranu rada ugostiteljskih objekata posle 18 časova, kao i zabranu proslava, skupova i grupisanja ljudi, prenosi portal Plusinfo.

U restriktivne mere uključena je i zabrana rada organizovanja proslava u hotelima povodom predstojećih novogodišnjih i verskih praznika.

Lokali koji već imaju organizovane novogodišnje proslave moraće da ih otkažu.

Ova mera makedonske vlade će biti na snazi do 20. januara, a kako navode nadležni, cilj je da se spreči povečanje broja zaraženih od kovida u predstojećem periodu praznika.

Mere ne dozvoljavaju organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Ova mera se odnosi i na javne institucije, te je zabranjeno bilo kakvo grupisanje i organizovanje proslave.

Restoranima u hotelima, motelima i hostelima dozvoljen je rad do 21 časova, te će oni moći da rade samo kako bi poslužili svoje goste obrocima.

Kafeterije, barove i šankovi u ugostiteljsko-smeštajnim objektima će moći da rade do 18 časova.

Nove mere predviđaju i zabranu iznajmljivanja vikendica i drugih turističkih kapaciteta za smeštaj, osim za lica iz jedne porodice.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da će makedonski MUP preventivno reagovati i pojačati kontrole.

Ukupni broj zaraženih u toj zemlji od početka pandemije iznosi 76.251, od kojih su 52.413 ozdravili, dok su 2.225 pacijenti preminuli od posledice virusa.

U ovom trenutku aktivan broj slučajeva u toj zemlji iznosi 21.613.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.