U trendu

Moskva: Ruske snage osujetile ukrajinske diverzante u Hersonu

MOSKVA – Ukrajinski diverzanti pokušali su da se iskrcaju u Hersonskoj oblasti, ali ruske snage su osujetile diverzantsku akciju i uništile dva neprijateljska diverzantska čamca na ušću Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Rusije.

„U vodama na ušću Dnjepra otkriven je pokušaj napredovanja i iskrcavanja sa brzih desantnih čamaca ukrajinske diverzantske grupe na teritoriju Hersonske oblasti. Dva desantna čamca ukrajinske mornarice sa diverzantima su uništena“, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane, prenosi RIA Novosti.

Pored toga, ruska avijacija je uništila više od stotinu ukrajinskih nacionalista i plaćenika u Konstantinovki Donjecke Narodne Republike.

Visokoprecizno raketno oružje pogodilo je privremeni punkt razmeštaja 95. vazdušno-jurišne brigade oružanih snaga Ukrajine.

Brodovi ruske ratne mornarice Ruski pogodili su sa krstarećim raketama bazu sa municijom za višecevne raketne sisteme HIMARS i haubice M777 u blizini sela Bogdanovci u Hmeljničkoj oblasti.

Takođe tokom dana, ruske trupe su uništile četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije, radar za osvetljavanje i navođenje protivvazdušnog raketnog sistema S-30, šest komandnih i osmatračnica, uključujući jedinice 60. pešadijske brigade u Zaporoškoj oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.