U trendu

Moskva: Uhapsen pristalica ID, pokusao regrutovanje studenata

MOSKVA – Jedan pristalica Islamske države (ID) uhapšen je u Moskvi zbog pokušaja regrutovanja studenata ruskog Tehnološkog univerziteta i angažovanja u verskim ektremističkim i terorističkim aktivnostima, saopštila je danas pres služba ruske Federalne službe bezbednosti (FSB).

“FSB, zajedno sa ruskim Ministarstvom unutrašnjih poslova i Nacionalnom gardom, suzbila je aktivnosti jednog pristalice međunarodne terorističke organizije ID, koji je pokušao da angažuje studente sa jednog od prestoničkih univerziteta za verske ektremističke i terorističke aktivnosti”, saopštila je pres služba FSB-a, a prenosi ruska agencija TAS S.

Kako je naveo FSB, privedeno lice je studiralo na ovom univerzitetu i više puta je podržavao aktivnosti međunarodnih terorističkih organizacija i promovisao njihovu ideologiju na internetu.

Osim toga, delio je materijale sa ciljem formiranja negativnog odnosa prema tradicionalnim oblicima islama, kao i drugim religijama, i pozivao je na oružanu borbu za uspostavljanje kalifata u Iraku i Siriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar