U trendu

Moskva upozorava SAD i VB da ne vuku nesmotrene poteze

MOSKVA – Moskva je upozorila Vašington i London na nesmotrene poteze koji bi mogli da situaciju oko Ukrajine dovedu do opasne tačke, izjavio je šef ruske delegacije na Forumu o vojnoj bezbednosti i kontroli oružja na plenarnoj sednici OEBS-a u Beču Konstantin Gavrilov.

„Modernizovanjem svog nuklearnog potencijala Vašington ohrabruje neodgovornu eskalaciu nuklearne retorike svojih saveznika u Londonu, koji otvoreno izražavaju bezuslovnu spremnost da pritisnu crveno dugme, ako bude neophodno“, kazao je Gavrilov, prenosi TAS S.

On je dodao da Rusija upozorava Vašington i London da ne preduzimaju ishitrene korake koji bi situaciju oko Ukrajine doveli do opasne tačke.

Gavrilov je istakao da Rusija „pažljivo prati pokusaje SAD da mobilišu svoje satelite radi još oštrije konfrontacije sa Ruskom Federacijom“.

„Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da bi, ako bi teritorijalni integritet naše zemlje bio ugrožen, sva raspoloživa sredstva bila upotrebljena da se zaštiti Rusija i naš narod“, ponovio je ruski zvaničnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar