U trendu

Moskva: Žalimo što SAD odbijaju razgovor Bajdena i Putina

MOSKVA – Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je izrazilo danas žaljenje zbog odluke SAD da odbiju video konferenciju između ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika DŽoa Bajdena 19. ili 22. marta.

Time je, kako je navedeno, propuštena prilika za pronalaženje izlaza iz ćorsokaka nastalog u odnosima između dve zemlje, prenosi ruska agencija Tas s.

„Sa žaljenjem konstatujemo da američka strana nije podržala predlog predsednika Putina za razgovor sa americkim predsednikom DŽoom Bajdenom u formatu otvorene video konferencije 19. ili 22. marta, kako bi razgovarali o nagomilanim bilateralnim pitanjima i o pitanjima globalne stabilnosti“, napominje Ministarstvo spoljnih poslova.

„Propuštena je još jedna prilika za pronalaženje izlaza iz
ćorsokaka, koji je izazvao Vašington u rusko-američkim odnosima, a odgovornost za to u potpunosti snose Sjedinjene Države“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova na svojoj veb stranici.

Bajden je u petak odbio predlog da se organizuje otvoreni dijalog između njega i Putina u ponedeljak, 22. marta, rekavši da će se takav kontakt dvojice lidera dogoditi u budućnosti, dok je zamenica portparola Bele Kuće, Karin Žan Pjer, kazala da će susreta biti kada za to dođe vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.