MSP Rusije:Zašto je grb C.Gore na ulazu u „Putinovu palatu“?

MOSKVA – Ministarstvo spoljnih poslova Rusije postavilo je pitanje kako je grb Crne Gore završio u filmu „Putinova palata“ koji su nedavno objavili ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni i njegov tim tvrdeći da je palata na Crnom moru vredna 1,35 milijardi dolara sagrađena za predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Da li su zapadni istraživački novinari već istražili zašto je u američko-nemačkom „filmu“ ulaz u takozvanu „Putinovu palatu“ ukrašen grbom Crne Gore“, piše na Tviter nalogu Ministarstva, prenele su u subotu „Vijesti“.

Grb Crne Gore, kako je navedeno, pojavljuje se i u liftu palate.

Navaljni i njegov tim objavili su pre desetak dana video i fotografije na kojima je kako tvrde, palata na Crnom moru vredna 1,35 milijardi dolara sagrađena za Putina, podsećaju „Vijesti“.

Kremlj je demantovao optužbe Navaljnog i naveo da one za svrhu imaju da Rusima „isperu mozak“ i podstaknu na proteste.

Ruska državna televizija objavila je snimke zgrade na kojoj traju radovi i navela da je „daleko od luksuza koji opisuje Navaljni“.

Saveznici Navaljnog tvrde da traju radovi na rezidenciji zbog građevinskih propusta i ponavljaju da je Putin njen stvarni korisnik.

Milijarder Arkadij Rotenberg, blizak Putinu, kazao je da je on vlasnik palate za koju opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je u zatvoru, tvrdi da je koristi ruski predsednik.

„Pre nekoliko godina uspeo sam da se dogovorim sa upravnicima i postao sam korisnik tog zdanja“, rekao je Rotenberg, saopšteno je iz njegove kancelarije.

On je poznat i kao bivši Putinov partner za džudo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.