MUP CG potvrdio prisustvo albanske policije u Andrijevici

PODGORICA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdilo je informaciju da su meštani crnogorskog sela Đuliće primetili prisustvo albanske policije na teritoriji opštine Andrijevica.

„Granična policija Republike Albanije boravila je na teritoriji Crne Gore na osnovu sporazuma dve države“, navodi se u odgovoru koji je poslat Tanjugu iz MUP-a Crne Gore, a nakon informacija koje su se pojavile u medijima o tome da je uočeno prisustvo službenika albanske policije na teritoriji Crne Gore.

Kako se navodi, službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili su na teritorijama opštine Andrijevica i Berane, u pograničnom delu prema Albaniji, a što je u skladu sa sporazumom dve države.

„Napominjemo da postoji uredna evidencija na Graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države“, navedeno je u odgovoru.

Iz crnogorskog MUP navode da službenici Uprave policije, u skladu i sa drugim međudržavnim sporazumima, imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Albanije, koja se ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, redovnim sastanima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.