U trendu

Na biračkom mestu u Briselu prijavljeno 290 glasača

BRISEL, 3. aprila ( Tanjug) – U Ambasadi Srbije u Belgiji jutros u 7.00 cašova otvoreno je briračko mesto broj 6 na kome se za glasanje na izborima za narodne poslanike i predsednika Republike prijavilo 290 građana Srbije koji borave u inostranstvu.

”Do 10 časova na biračkom mestu broj 6 glasalo je 30 ljudi što predstavlja trenutnu izlaznost oko 10 procenata”, izjavio je za Tanjug predsednik biračkog odbora na izbornom mestu u Briselu, Robert Popović.

U skladu sa povećanim brojem ukupno prijavljenih birača iz dijaspore na ovogodišnjim parlamentarnim i predsedničkim izborima, i u Belgiji i Luksemburgu je, prema rečima Popovića, primentno veće interesovanje građana da daju svoj glas.

”Ovoga puta imali smo oko 200 prijavljenih birača i u Luksemburgu, koji je pokriven diplomatsko konzularnim predstavništvom u Belgiji, gde je takođe danas otvoreno jedno biračko mesto”, navodi Popović.

Na prethodnim parlamentarnim i predsedničkim izborima 2016. i 2017. godine građani Srbije sa boravištem u Belgiji i Luksemburgu glasali su samo u Briselu i ukupno ih je bilo prijavljeno 188 na parlamentarnim i 265 na predsedničkim izborima uz izlaznost oko 80 procenata.

Biračko mesto broj 6 u Briselu zatvara se u 20 časova, kada će birački odbor pristupiti brojanju glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.