U trendu

Na protestu u Sarajevu zatražena ostavka Šmita

SARAJEVO – Više stotina građana, među kojima i politički lideri iz FBiH, okupilo se večeras ispred Kancelarije visokog predstavnika (OHR) Kristijana Šmita u Sarajevu na protestu protiv nametanja odluke o izmeni Izbornog zakona i Ustava FBiH.

Okupljeni su pozivali Šmita da im se obrati, a potom su zatražili i njegovu ostavku. Poručili su da će proteste nastaviti i sutra, ali bez političara.

Među prisutnima bili su predsednik SDA Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH Željko Komšić, Predsednik SDP-a Nermin Nikšić, SBB-a Fahrudin Radončić i drugi, prenosi Klix.ba.

Okupljenima se obratio predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović koji je rekao da je došao da iskaže svoj stav.

„Neka se čuje glas Bosne i Hercegovine. Pozivam visokog predstavnika da ne menja u ovom trenutku Ustav i Izborni zakon“, poručio je Džaferović.

Na terenu je prisutan veliki broj policajaca koji žičanim ogradama osiguravaju prilaz zgradi OHR-a.

Protestu je, prema prvim procenama, prisustvovalo više od sedam hiljada građana, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako je najavljeno da će protest biti završen u 21 sat, veliki broj građana i dalje prisutan ispred zgrade OHR-a, a policija ih je pozvala da se raziđu. Neki građani poručili su da će tu ostati celu noć.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar