U trendu

Na sednicu SM BiH došli smao Zvizdić i tri ministra

SARAJEVO – Za danas zakazana sednica Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu nije održana, jer su se na poziv odazvali samo predsedavajući Denis Zvizdić i tri ministra.

Zvizdić je novinarima rekao da će odluka o privremenom finansiranju institucija BiH za oktobar, novembar i decembar naknadno biti razmatrana telefonski.

Osim Zvizdića u zakazanom terminu su se pojavili ministri Semiha Borovac, Mirko Šarović i Igor Crnadak.

Ostali su, kako je to kazao Zvizdić, dostavili različita službena obrazloženja zašto nisu mogli da prisustvuju, preneo je sarajevski portal Klix.

Zvizdić je rekao da je na sednici trebalo da bude razmatrano nekoliko bitnih tačaka, među kojima je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH za oktobar, novembar i decembar.

„Pokrenućemo telefonsku sednicu za ovu tačku dnevnog reda, a ja sam kao predsedavajući već dao svoju saglasnost“, kazao je Zvizdić.

Dodao je da će se za razmatranje ostalih tačaka dnevnog reda morati sačekati zakazivanje nove sednice.

Na današnjoj sednici je trebalo da budu razmatrani materijali Ministarstva bezbednosti BiH, koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH, a u vezi s povećanim prilivom migranata.

Takođe bilo je planirano razmatranje Predoga sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u kontroli granice, a na dnevnom redu je bio i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

Trebalo je da ministri razmatraju i izveštaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. decembra 2018. do 1. jula ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vežbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.