U trendu

Napulj: 94 zaposlenih u bolnici dve godine eskiviralo posao

Skoro 100 medicinskih radnika u Napulju privedeno je na ispitivanje zbog skandala koji je izbio nakon dvogodišnje istrage o ogromnom odsustvovanju radnika sa posla, saopštila je policija te zemlje.

U toku istrage, u kojoj je korišćen video materijal sa skrivenih kamera, policija je uspela da prikupi dokaze o dobro uigranom sistemu bolnice Loreto Mare u Napulju, gde su određeni zaposleni otkucavali kartice svojih preostalih 94 kolega, prenosi AFP.

Policija je kod dva socijalna radnika pronašla 20 kartica za zaposlene, koje su oni koristili da na ulazu u bolnicu otkucaju odsutne kolege, među kojima je i doktor koji je odsustvovao sa posla da bi igrao tenis.

Gradski tužilac smestio je 55 osoba u kućni pritvor – neurologa, ginekologa, devet radiologa, 18 sestara, šest administrativnih radnika, devet tehničara održavanja i 11 socijalnih radnika, saopštila je policija.

Među onima koji su varali sistem bili su i oni zaduženi za održavanje i ažuriranje registra zaposlenih, uključujući jednog koji nije dolazio na posao da bi radio kao šef kuhinje u obližnjem hostelu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar