U trendu

Nastavljaju se pregovori australijske vlade sa Fejsbukom

KANBERA – Premijer Skot Morison potvrdio je danas da se nastavljaju pregovori australijske vlade i kompanije „Fejsbuk“ koja je zbog predloženog zakona tokom nedelje onemogućila korisnicima u zemlji da dele i gledaju sadržaje sa vestima na njenoj platformi, prenosi Rojters.

„Raduje me vest da se „Fejsbuk“ vratio za pregovarački sto“, poručio je premijer Morison na konferenciji za štampu, navodi agencija.

Rojters prenosi da je australijski ministar finansija Džoš Fridenberg potvrdio da je u petak razgovarao sa izvršnim direktorom „Fejsbuka“ Markom Zakerbergom, a da se dalji razgovori očekuju tokom vikenda.

„Fejsbuk“ je u četvrtak onemogućio korisnicima iz Australije da dele i gledaju sadržaje sa vestima na ovoj platformi, a među blokiranima je i nekoliko naloga Vlade iz domena zdravlja, kao i hitnih službi.

Potez kompanije je odgovor na novi predlog zakona u Australiji koji je Donji dom parlamenta usvojio u sredu, a očekuje se da ga Senat potvrdi sledeće nedelje, i koji bi trebalo da natera „Fejsbuk“ i druge velike tehnološke kompanije da plaćaju izdavačima za informativne sadržaje, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.