U trendu

Navaljni uhapšen na aerodromu u Moskvi

Navaljni sleteo u Moskvu, avion preusmeravan

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se danas iz Nemačke u Rusiju i sleteo na moskovski aerodrom Šeremetjevo nakon što je njegov avion preusmeren sa aerodroma Vnukovo, gde su ga čekale pristalice i novinari, javljaju agencije.

Nekoliko stotina pristalica Navaljnog, kome u Rusiji preti hapšenje, čekalo ga je ispred aerodroma Vnukovo, ali policija je privela nekolicinu i naredila okupljenima da se raziđu.

Pristalice Navaljnog su uzvikivale „Rusija će biti slobodna“ i „Navaljni, Navaljni“.

Navaljni je iz Berlina leteo ruskim avio-prevoznikom Pobedom, u vlasništvu drşavne avio-kompanije Aeroflot.

(Tanjug)

Navaljni uhapšen na aerodromu u Moskvi

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi, saopštila je Federalna sluşba za izvršenje kazni.

„Na aerodromu Å eremetjevo pripadnici Federalne sluÅŸbe za izvrÅ¡enje kazne Rusije uhapsili su osuđenog na uslovnu kaznu zatvora Alekseja Navaljnog koji se od 29. decembra 2020. godine nalazi na poternici zbog viÅ¡estrukog krÅ¡enja uslovne kazne“, navodi se u saopÅ¡tenju ruske sluÅŸbe.

Navaljni je ranije saopštio da namerava da se vrati danas u Rusiju. Ruska Federalna sluşba za izvršenje kazne je najavila da će privesti opozicionara, a da sud treba da odredi da li će uslovnu kaznu zameniti na kaznu zatvora zbog kršenja uslovne kazne.

Podsetimo, ruski opozicionar ima dve uslovne kazne po pet godina u slučajevima „Kirovlesa“ i „Iv Roše“. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)