U trendu

Nema sumnje: Ankete pokazuju sigurnu pobedu Putina na izborima

Nema sumnje da će građani Rusije na predstojećim izborima u nedelju ponovo odabrati aktuelnog predsednika Vladimira Putina, pokazuju najnovije ankete u kojima on ima 80 odsto podrške građana, javlja AP.

Međutim, kako navodi agencija, Kremlj je zabrinut zbog apatičnosti glasača, te se zbog toga Putin pojavljuje među građanima pokušavajući da dopre do njih širom države.

Američka agencija pratila je ruskog predsednika tokom njegove kampanje dok je putovao u Nižnji Tagil, gde se nalazi kompanija „Uralvagonzavod“, najveći proizvođač tenkova u svetu, koja takođe proizvodi vagone.

AP navodi da se Putin koncentrisao na potrebu da se modernizuju industrije države, da se pruži podrška inovativnim tehnologijama i da se pojačaju sposobnosti radne snage.

„Potrebni su nam ljudi sa novim znanjima, svežim pristupima, ljudio koji su spreni na nove izazove“, rekao je on na forumu mladih radnika.

On je ukazao i na istoriju njegove porodice, navodeći da je i njegov otac radio u fabrici na izradi vagona i da je bio ponosan na svoj posao.

Radnici su, kako se navodi, upitali za budućnost teških industrija i za stručne obuke, a Putin je rekao da će vlada sponzorisati napore da se prošire prilike za stručne obuke i savladavanje novih veština.

Nakon što je helikopterom stigao u Jekaterinburg, četvrti najveći grad u Rusiji i industrijsko središte, Putin je predsedavao na sastanku sa visokim zvaničnicima čija je tema bila obuka industjske radne snage, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.