U trendu

Nemačka obala pod olujom i poplavom, mećava u Poljskoj (video)

Severoistočnu obalu Nemačke pogodio je olujni talas koji je izazvao najgore poplave na tom području od 2006. godine, dok se severna Poljska našla na udaru snažne mećave koja je blokirala aerodrom u Gdanjsku i mnoga domaćinstva ostavila bez struje.

Gradovi duž baltičke obale Nemačke su poplavljeni, od Kila na krajnjem severu do ostrva Uzedom u blizini granice sa Poljskom, gde je prijavljena velika pričinjena šteta, prenosi Bi-Bi-Si.

Istovremeno, snažni vetrovi i sneg u Poljskoj doveli su do odlaganja letova, ugrozili snabdevanje električnom energijom i izazvali saobraćajne nezgode u središnjim i južnim oblastima, a takođe su poplavljene neke popljoprivredne oblasti na severu zemlje, navodi AP.

Severnu Poljsku pogodili su u sredu kasno uveče vetrovi jačine 70 kilometra na sat, koji su nastavili i danas da duvaju.

Neki letovi ka aerodromu u Gdanjsku i sa njega su preusmereni ili odloženi zbog snega i leda koji su prekrili pistu, a oko 6.000 domaćinstava na severu Poljske ostalo je rano jutros bez struje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.