U trendu

Nep: Nervira sto se od Zelenskog pravi heroj

BEČ – Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) u Beču Dominik Nep istakao je da ga nervira što se od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskoj pravi heroj, samo zato što je protiv Vladimira Putina.

„Ukrajina je korumpirana zemlja, u kojoj se novcem može dosta postići. Nervira me kada se na zapadu Zelenski stalno slavi kao heroj, samo zato što istupa protiv Putina“, kazao je Nep u intervjuu dnevnom listu „Hojte“.

Istovremeno je ukazao da bi veliki talas solidarnosti Austrijanaca sa Ukrajincima mogao dovesti do „neprijatnog buđenja“, kao 2015.godine.

„I 2015. je na početku bilo tako, a onda je usledilo ružno buđenje. Pretpostavljam da će tako biti i sada“, rekao je Nep.

On je ukazao da kada sada šeta centrom Beča vidi mnoštvo luksuznih automobila sa ukrajinskim registarskim tablicama.

Prema njegovim rečima oni koji su sada došli iz Ukrajine u Austriju su i bogati oligarsi, što dokazuju luksuzni automobili u centru Beča.

„Tu se ne nalaze siromašni, žene, deca, bolesni, već muškarci, koji prolaze centrom, i koji spavaju u hotelima sa pet zvezdica, a potom na Grabenu piju dobro vino. To nije solidarnost“, podvukao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar